nedjelja, 25. studenoga 2012.

Predbožićno vrijeme i kako zaposliti klince

Svi koji imaju djecu znaju s kolikim nestrpljenjem iščekuju prvenstveno sv. Nikolu pa Djeda Božićnjaka i naravno Božić. Ne, nisu nam djeca veliki vjernici - oni se samo raduju poklonima :) Ipak ovih mjesec-dva koji prethode tom išćekivanju znaju roditelje dovesti do blagog stanjenja živčeka. Ja to rješavam tako da zaposlim svoje klince.

Evo prije nekoliko dana su pripremali posudice za sijanje pšenice. Ujedno će se iste (kada pšenica naraste) pokloniti npr. rodici, baki, dragoj susjedi.... U današnje doba recesije nije baš lako smisliti poklone za svaku nam dragu osobu, a s ovim trikom djeca uživaju, ispadne nešto lijepo, mama radi nešto drugo dok se djeca zabavljaju, sretni su oni koji prime poklon... ali najvažnije je dječje zadovoljstvo koje je zaista veliko.

Da ne duljim; za ovo je potrebno: plastične čaše, salvetica s uzorkom (škarice za rezanje), vodom razrijeđen drvofix kao lijepilo, kockice spužvice za trackanje... eventualno boja po želji i po želji bezbojni lak za premaz.

Nakon cijelog dana "teškog posla" ovo su rezultati moje dječice:



Ono što nam još ostaje za odraditi je sijanje pšenice. To ćemo naravno 13-og, na sv. Luciju. U jedan dio ćemo staviti zemlju a u jedan dio vatu, tako da djeca uspoređuju koja pšenica brže raste.... a to je naravno još jedan trik kako da djeca dobe svaki dan "posao" u kojem će uživati.... možda ću im napraviti tablicu da ocjenjuju koja pšenica bolje raste iz dana u dan... i eto novog "posla" i veselja....

Nema komentara:

Objavi komentar