utorak, 27. studenoga 2012.

Pun mjesec i nesanica

Dan-dva prije punog mjeseca i za vrijeme punog mjeseca preko dana bauljam s podočnjacima koji preplaše i mene samu kad se pogledam u ogledalo (nije da se i inače ne lecnem :)). No tada je razlog jednostavan - ma kako umorna i neispavana bila jednostavno ne mogu spavati :(
Kako su sada baš "ti dani u mjesecu" ja peruckam, glancam i pokušavam dragoj prijateljici napraviti poklon za Božić. Pokušala sam već s preko nekoliko ideja i kad dio ili sve izrealiziram nisam zadovoljna i hajmo opet ispočetka, LOL
Tako je jedna od tih neuspješnih pokušaja i ovo:




Prvo sam napravila gipsani odljev, pa mješavinom decupagea i crtanja napravila ovo što se vidi na slici. Još nedostaje lak i patina... ali to slijedi sutra.

Istovremeno mi vrag nije dal mira pa sam se danas popela na tavan dvorišne zgrade i skužila da gore imam kaj raditi danima. Između ostalog novo-staro otkrivenje - starinske barske drvene stolice koje čekaju restauraciju a koje sam otela prijatelju prije par godina. Naravno da sam zaboravila na njih... Kako sam trenutno u fazi preuređivanja kuće taj zahvat će malo pričekati, ali sam si ipak našla nešto "za dušu". Naravno da je bilo posve prljavo i neprepoznatljivo. Nakon čišćenja, sanacije štete (koliko sam mogla izvuči) i dugotrajnog poliranja evo rezultata:



Ako se neko prima sličnog posla evo par trikova:
-za čišćenje baršun podloge sam na kraju upotrijebila Vivax sprej/prašak za otklanjanje mrlja i tvrdu četkicu za zube
-za restauraciju kožnih obruba sam upotrijebila orahovo ulje za restauraciju drveta - super odrađuje posao
- za poliranje i skidanje naslaga prljavštine sam ispočetka koristila svoj prokušani mix: polir pasta i pijesak. Nakon šta su se počele nazirati konture, na pamučnu krpu sam stavila alkoholni ocat i dobrano utrljala, istrljala, protrljala. Ocat je zakon!!!


I na samom odlasku s tavana pogled mi je pao u jednu kutiju u kojoj sam ugledala svoju posudicu za prstene. (Naravno da sam je tražila nekih godinu-dvije - ja uvijek nešto tražim). Jedini problem je šta mi sada neće pasati uz spavaću, pa smišljam u šta ću je transformirati. Za sada izgleda ovako:

1 komentar:

  1. Okviric je super!!!! Sviđa mi se oblik samog okvirica, bas je medeni ;-)
    Staro-novo otkrice me odmah vratilo u vrijeme viteza i princeza...

    A jedva cekam vidjeti make over posudice za prstene..

    OdgovoriIzbriši