subota, 11. svibnja 2013.

Pohanci a la spiderman chef-ovi

U prethodnom postu sam pohvalila kreativnost svojih sinova, ovaj post je posvećen njihovim kulinarskim vještinama.
Osobnog sam uvjerenja da spol nije važan za kućanske i kulinarske poslove i u tom duhu pokušavam odgojiti svoje sinove. U kulinarskom segmentu najbolje pali rečenica "a šta ako ti žena neće znati kuhati... ". Doduše tek nakon što sam im uspijela objasniti da jednog dana kada odrastu i ožene se nema dolaska kod mame na ručak- to dolazi u obzir samo nedjeljom...
I tako kada su shvatili kako ih grozna budućnost čeka ovo je jedna od prvih stvari koju su naučili raditi - pohane šnicle. Toplo preporučam svima koji žele zainteresirati djecu za kuhanje. Paniranje im je vrlo zanimljivo. Naravno mame moraju na umu imati dvije bitne stavke:
-prva je ta da djeci daju meso na paniranje bar 1-2 sata prije vremena
-druga je da se ne uzbuđuju oko prosipanog brašna i mrvica - malo čišćenja je zanemarivo naspram dječjeg veselja i ponosa što su oni sami pripremili meso

Umalo zaboravih- računajte da će vam djeca pojesti puno više nego inače - jer to je ipak njihovo djelo :)

Da ne duljim previše prvo mama treba pripremiti djeci istučeno i začinjeno meso (sol, papar):
Zatim veliki korak - uvaljati meso u brašno:
Drugi korak paniranja su jaja:
Nakon jaja slijede krušne mrvice:




Naravno nema ništa bez timskog rada... i to po mogućnosti u spiderman kostimima:






A kao mama jedino što mogu reči je - baš prija kada se netko pobrine za ručak, a posebno je sladak kada ga pripreme ovako mali-veliki chefovi :)




Nema komentara:

Objavi komentar